۱۳۹۶-۰۷-۱۴

مقاله شناسايي كمي و كيفي اسيدهاي چرب بافت ماهي كفال طلايي (Liza aurata) که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۸۱ در مجله علوم و فنون دريايي ايران از صفحه ۷۳ تا ۷۷ منتشر شده است.
نام: شناسايي كمي و كيفي اسيدهاي چرب بافت ماهي كفال طلايي (Liza aurata)
این مقاله دارای ۵ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله تركيب اسيدهاي چرب
مقاله ماهي كفال طلايي
مقاله ماهيان استخواني
مقاله درياي مازندران

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: هدايتي فرد مسعود
جناب آقای / سرکار خانم: معيني سهراب
جناب آقای / سرکار خانم: كيوان امين
جناب آقای / سرکار خانم: يوسفيان مهدي

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
براي مطالعه و بررسي اسيدهاي چرب موجود در بافت ماهي کفال طلايي، در فصل صيد سال ۱۳۷۹، نمونه هاي اين گونه از سواحل جنوبي درياي مازندران صيد و اقدام به استخراج چربي و تهيه متيل استر از آنها گرديد. سپس با استفاده از دستگاه کروماتوگرافي گاز – مايع )مدل (Shimadzo-14, Japan، اقدام به شناسايي اسيدهاي چرب موجود در بافت آنها گرديد. ميانگين چربي کل بافت اين ماهي ۹٫۲۵ درصد، ميزان اسيدهاي چرب غير اشباع ۷۲٫۰۴ درصد، اسيدهاي چرب اشباع ۲۷٫۹۵ درصد، اسيدهاي چرب غير اشباع با يک پيوند دوگانه ۴۳٫۸۴ درصد و اسيدهاي چرب غير اشباع با چند پيوند دوگانه ۲۸٫۲۰ درصد تعيين شد. اسيدهاي چرب غير اشباع با چند پيوند دو گانه مانند لينولئيک اسيد )با (%۵٫۹۶، آلفا – لينولئيک اسيد )با (%۸٫۷۲و دوکوزاهگزانوئيک اسيد )با (%۳٫۵۵ در اين ميان از فراواني قابل ملاحظه اي برخوردار بودند. مجموع اسيدهاي چرب امگا – ۳، ۱۸٫۷۱ درصد از کل اسيدهاي چرب بافت اين ماهي را تشکيل مي دهد. نسبت اين اسيدها به امگا – ۶، عدد قابل توجه ۱٫۹۷ مي باشد. با توجه به ميزان صيد غالب ماهي کفال طلايي در بين ماهيان استخواني درياي مازندران و همچنين توجه به ترکيب اسيدهاي چرب بافت اين ماهي، ارزش بالاي آن از ديدگاه صنايع غذايي و شيلاتي معرفي شده و تفاوت هاي اين گونه با برخي ديگر از ماهيان استخواني نمايان مي گردد.

© حقوق سایت محفوظ است