۱۳۹۶-۰۷-۰۳

مقاله اثر ضد باكتريايي عصاره الكلي زردچوبه بر بعضي از باكتري هاي ايجاد كننده عفونت هاي روده اي و پوستي که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در تابستان ۱۳۸۱ در فصلنامه دانشگاه علوم پزشكي سبزوار (اسرار) از صفحه ۲۴ تا ۲۸ منتشر شده است.
نام: اثر ضد باكتريايي عصاره الكلي زردچوبه بر بعضي از باكتري هاي ايجاد كننده عفونت هاي روده اي و پوستي
این مقاله دارای ۵ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله زردچوبه
مقاله عفونت باكتريايي
مقاله روده
مقاله پوست

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: نخعي مقدم محبوبه
جناب آقای / سرکار خانم: ذكايي محمود

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
زردچوبه گياهي از خانواده Zingiberaceac است که بصورت پودر به عنوان ماده رنگي و کمتر به عنوان چاشني در تهيه غذاها مورد استفاده قرار مي گيرد. اين گياه از جمله رستني هايي است که از قديم به روش سنتي در درمان کوفتگي ها، شکستگي ها، التيام زخم ها و پيشگيري از عفونت هاي پوستي مورد مصرف بوده است. با توجه به مصرف آن در غذا و احتمال ابتلا به مسموميت هاي غذايي به دنبال مصرف اغذيه آلوده و نيز مصرف آن در طب سنتي بر آن شديم تا اثرات ضد باکتريايي عصاره ريزوم اين گياه را عليه تعدادي از باکتري هاي ايجاد کننده عفونت هاي پوستي و روده اي مورد بررسي قرار دهيم. پس از ساييدن ريزوم زردچوبه، پودر آن را تهيه نموده و با استفاده از روش رقت در آگار، اثرات ضد باکتريايي آن مورد بررسي قرار گرفت. اين عصاره در غلظت mg/ml ۷.۵ مانع رشد باسيلوس سابيتليس، استافيلوکوک اورئوس و استافيلوکوک اپيدرميديس شد و در غلظت mg/ml ۱۰.۸ مانع رشد ايشريشياکولي، آسينتوباکتر و سوداموناس اثر وجينوزا گرديد.

© حقوق سایت محفوظ است